fbpx

Nergens desinfecterende handgel

Nu de hele wereld in de ban is van het Coronavirus is de desinfecterende handgel nergens meer te koop. In Nederland zijn bij de apotheken en drogisterijen de schappen al dagenlang helemaal leeg. Zelfs de gewone zeeppompjes zijn uitverkocht en ook vergelijkbare producten als het bekende Dettol om wonden mee te desinfecteren is niet meer te krijg. We geven massaal gehoor aan de oproep om onze handen vaker en beter te wassen. Er gaan zelfs filmpjes rond gericht aan volwassenen waarin wordt uitgelegd hoe je ookal weer je handen goed wast. Maar hoe doe je dat dan wanneer je onderweg bent en je geen water en zeep bij de hand hebt?

Handen schoon zonder water en zeep

De kleine tubes op zakformaat zijn handig in het gebruik. De gel die erin zit is een snel en effectief middel om de handen hygiënisch te reinigen zonder water en zeep. De handgel desinfecteert en het geeft direct een schoon en fris gevoel. Door een kleine hoeveelheid aan te brengen op de hand en het te verspreiden over en tussen de vingers, de handpalmen en de wasbeweging te maken om het vervolgens enkele seconden aan de lucht te laten drogen. Binnen enkele seconden zijn de handen schoon en vrij van bacteriën en virussen en daar is het ons om te doen nu het Cornonavirus een ware bedreiging vormt.

Hoe maak je dan je eigen handgel?

Het is heel eenvoudig, je eigen desinfectiemiddel maken om jezelf te weren tegen het zo gevreesde virus. Je hebt er maar twee ingrediënten voor nodig:

  • Wodka (ookwel: Vodka) / Alcohol
  • Douchegel (Er wordt gezegd dat het op basis van Aloevera moet zijn maar dat hoeft echt niet. Wanneer je zelf de geur wilt bepalen is het wel handig om geurloze handgel te nemen.)

Het recept? Je mengt het eenvoudig in een schone kom met een net zo schone vork waarbij je 3/4 deel alcohol mengt met 1/4 deel douchegel. En als je er zeker van wilt zijn dat het ook echt antibacterieel en antiviraal werkt en dus goed desinfecteert, dan doe je er gewoon wat extra Vodka in. Een kind kan de was doen.

Een vleugje anti-hysterische etherische olie

Mocht de geur niet helemaal naar wens zijn dan kun je er desgewenst nog wat etherische olie naar smaak bij doen. Bijvoorbeeld de geur mint of wat dacht je van violet. Violet heeft van nature een ontspannende eigenschap. Niet gek nu we met z’n allen zo gestressed zijn van het Cornonavirus. Een heel andere geur die passend zou kunnen zijn is kamfer. Kamfer is sterk medicinaal en heeft een positieve uitwerking op het hart en de bloedsomloop. Bovendien staat kamfer bekend om haar anti-hysterische eigenschappen. Echt waar, je gelooft het haast niet.

Jouw virusdodende handgel maak je zelf

Sinds het RIVM, de GGD en zo ongeveer alle kranten in Nederland het uitschreeuwen dat je altijd en overal virusdodende gel moet gebruiken en alles wat je aanraakt moet desinfecteren is er nog maar één manier om er aan te komen. Want zeg nou eerlijk, heb je ook de hele Kruidvat en Etos afgezocht, zelfs de Blokker en de Hema en misschien ook wel gewoon bij de Albert Heijn, maar nee het is er echt niet. COVID-19 is ons te snel af geweest. Dachten we tot voor kort nog dat het zo’n vaart niet zou lopen en leek China heel ver weg is, vandaag de dag weten we wel beter.

Het nadeel: droge handen bij te veel alcohol

Eerlijkheidshalve moet er wel aan toegevoegd worden dat je maar beter ook meteen een pot handcreme kunt halen. Alcohol heeft namelijk sterk uitdrogende eigenschappen. Dat is niet alleen zo wanneer we net een borreltje te veel op hebben maar ook wanneer we het gebruiken om onze handen te desinfecteren. Er gaan dan ook geluiden op dat je zeker niet zelf je eigen ontsmettingsmiddel moet maken met behulp van alcohol. Maar we moeten ook een beetje relativeren, Misschien iets minder neurotisch zijn over het gevaar van Corona maar zeker voor het gevaar van droge handen.

Psychische klachten door Corona?

Het is niet geheel ongewoon dat je enige mate van stress ervaart door de Coronacrisis. Ook slechter slapen, wat angstig zijn, meer of juist minder eten zijn veel voorkomende verschijnselen ten tijde van crisis. Maar wat als de klachten ernstigere vormen aannemen en je er echt last van begint te krijgen. We vroegen het een psycholoog.

Even een ontspanmomentje

De Corona-crisis zorgt voor heel wat spanning. We leven met z’n allen in grote onzekerheid en weten niet waar we aan toe zijn. Deze stress gaat ons alleen niet helpen. Sterker nog, het doet afbraak aan onze immuniteit. Onze weerstand. Het is daarom beter om te focussen op ontspanning. We leggen je uit op welke verrassende wijze ze dat in het oude India deden.

Boeddhistische visie op angst

Het Corona-virus appeleert bij veel mensen aan een soort van oerangst. De Boeddhistische monnik Thich Naht Hanh legt uit hoe dat komt en legt uit hoe je er op een andere manier mee om kunt gaan zodat je er veel minder last van hebt.

Jouw bedrijf hier terugzien?

Jouw advertentie hier zien? Heb jij net als wij zelfbewuste vrouwen van 40 plus als doelgroep? Dan komen wij graag met jou in contact. Er is op deze pagina nog ruimte voor advertenties of korte presentaties. Daarnaast staan we open voor Branded Content. Een hele pagina, volledig geoptimaliseerd voor vindbaarheid in Google, geheel over jouw bedrijf. Meer weten? Stuur een e-mail naar info@chantalmagazine.nl

Delen is fijn