Zelf Brood bakken
Ingrediënten
- 300 ml water
- 1 zakje droge gist (7 gram)
- 500 gram Italiaanse Tarwebloem (Farina di Frumento Tenero 0 Multiuso)
- 7 gram fijn zout
- 1 theelepel suiker
- 1 eetlepel broodverbeteraar
Hulpmiddelen
- Dutch oven / Braadpan
- Heteluchtoven
- Broodbakmachine (optioneel)
- Weegschaal
- Bakjes om in te wegen
- Ovenhandschoenen
Brooddeeg voorbereiden
Stap 1: Weeg alle ingrediënten af
Zet voor je begint alle ingrediëten en hulpmiddelen klaar. Zet ook een bakje met water onderin de oven. En weeg dan alle ingrediënten af maar zorg ervoor dat ze niet met elkaar in contact komen. Dat zou het bakproces negatief kunnen beinvloeden en juist wanneer we een brood willen bakken dat luchtig van binnen is en een knapperige korst heeft is dat extra van belang. Zorg er daarom voor dat de materialen die je gebruikt goed schoon zijn en goed zijn ontvet. Dat is een belangrijke voorwaarde voor een mooi brood.
Stap 3: Zet broodbakmachine aan
De meeste broodbakmachines hebben niet alleen standen waarmee je in één keer een heel brood bakt, ze hebben ook extra standen. Bijvoorbeeld voor het maken van jam en compot maar ook voor het maken van pizzadeeg of voor brooddeeg dat je vervolgens in de oven afbakt. De Panasonic broodbakmachine komt keer op keer als beste uit de test. Deze heeft diverse deegmenu’s. Wij hebben het basis deegmenu gebruikt. Dit zorgt gegarandeerd voor een mooi deeg. Al laten we het vaak wel wat langer rijzen.
Stap 2: Doe ze één voor één in de bak
We gaan er in dit recept vanuit dat je het mixen, kneden en rijzen van het brood in een broodbakmachine laat plaatsvinden. Het is dan heel belangrijk in welke volgorde je de ingrediënten toevoegt voordat je de machine aanzet. Begin met het water. Voeg daar de gist aan toe. Leg er voorzichtig de tarwebloem op. Maak drie kuiltjes in de hoeken. In elke hoek plaats je één van de volgende ingrediëten zonder dat ze met elkaar in contact komen: zout, suiker en broodverbeteraar.
Stap 4: Opbollen en bakken
Zet de pan zonder deksel een kwartier van te voren in de oven op de allerhoogste stand. Wanneer het deeg goed gerezen is haal je het uit de broodbakmachine en legt het op wat bloem op het aanrecht. Je mag het niet kneden maar enkel opbollen. Dat is het naar onder toe naar binnen draaien van het deeg waardoor de bovenkant extra strak komt te staan. Vervolgens leg je het op wat bloem in de hete pan en bakt het brood met deksel 30 minuten en 15 minuten zonder deksel op 220 graden. De precieze baktijd kan wel eens per brood verschillen. Blijf er daarom bij.

Jouw bedrijf hier terugzien?
Jouw advertentie hier zien? Heb jij net als wij zelfbewuste vrouwen van 40 plus als doelgroep? Dan komen wij graag met jou in contact. Er is op deze pagina nog ruimte voor advertenties of korte presentaties. Daarnaast staan we open voor Branded Content. Een hele pagina, volledig geoptimaliseerd voor vindbaarheid in Google, geheel over jouw bedrijf. Meer weten? Stuur een e-mail naar info@chantalmagazine.nl
Meest gelezen


Ayurvedische voedingsleer
De meer dan 5000 jaar oude Indiase geneeskunde is hard bezig met een comeback. En niet voor niets. Zij sluit goed aan bij de velangen van steeds meer mensen naar een meer natuurlijke leefstijl en voedingspatroon. Ayurvedische geneeskunde is bovendien wetenschappelijk bewezen in zowel Oost als West en is door de World Health Organisatuion (WHO) erkend. Binnen de Ayurveda wordt voeding gezien als belangrijkste medicijn.
Openharting interview
Daniëlle Spenner vertelt in het interview openhartig over de negatieve ervaringen in haar leven die er uiteindelijk voor zorgden dat zij een enorme groei doormaakte. Zij maakte van haar pijn haar kracht en wist haar lijden om te zetten in een carriëre waarmee ze op een geheel eigenwijze andere vrouwen helpt hetzelfde te doen. Vrouwen die in achtergrond verschillen maar door haar unieke methode bij zichzelf uitkomen.
Wij denken dat je dit vast ook leuk vindt:
Kijk en volg ons op…
Chantal Magazine is een groeiend online magazine. De hoeveelheid content groeit gestaag en zo ook de aanwezigheid op Facebook en Instagram. Wist je dat de meeste bezoekers ons vinden via Facebook? En wist je dat je daar kunt reageren op artikelen die je hier gelezen hebt zodat je ook met andere lezers in contact kunt komen?