fbpx

Voorwoord

The Soul of the rose - John William Waterhouse- Chantal Magazine

Lieve Jij ~ een persoonlijk Voorwoord

Je staat op het punt een nieuwe en inspirerende weg in te slaan.
Een weg waar ontspanning en creativiteit hand in hand gaan.
Zodat jij zowel de stilte, als de talenten in jezelf gaat vinden.

Talenten die mischien na je kindertijd wat stoffig zijn geworden of die je nog niet eerder zag omdat ze diep in je verborgen waren.
Stilte, die er altijd is en altijd al geweest is. Een verwijzing naar het Perfecte, Goddelijke in jou.

Toen ik zelf begon met schilderen, was dat iets wat ik al heel lang wilde doen. Ik voelde al jaren het verlangen om mezelf te kunnen uitdrukken in verf en kleur. Om op doek te zetten wat er leeft in me, mijn unieke kijk op dingen te laten zien.
Uit onzekerheid stelde ik het uit, tot ik op een moment vast liep in een burnout. Ik besloot me op te geven voor een eendaagse workshop en ondanks de zware periode waar ik in zat, maakte het me ongelooflijk blij.

Tot die tijd was mijn leven veelzijdig. Hoge hoogtes, diepe dalen. Het was voor mij ook een werkelijke zoektocht, om binnen deze maatschappij mijn plek te vinden. Mij thuis te leren voelen hier, de plek in te nemen waar ik mij prettig en veilig in voel.

Van jongs af aan zag en ervoer ik mensen en dingen vaak “anders”. Ondanks dat probeerde ik lange tijd zoveel mogelijk “normaal” te lijken. Ik probeerde te passen in een wereld die ik vaak niet begreep.
Mijn Ziel leek van een ander soort stof gemaakt te zijn.
Ik voelde me regelmatig eenzaam en verlangde naar “huis”. Alsof mijn echte vrienden naar Venus zijn vertrokken, zei ik lachend. En dan voelde ik dwars door mijn hart een pijn snijden, de intense pijn als van alleen te zijn in een wereld die mij vreemd was.

Veel regels en gewoontes waar ik mee opgroeide, gaven mij een gevoel van onmacht. De manier waarop we als mens met onszelf en de dieren om moesten gaan, sneed me vaak door merg en been. “Je bent te gevoelig” werd er gezegd en ik leerde mezelf om wat harder te zijn. Tenminste, dat probeerde ik. Want die vervloekte zachtheid, zat in me gebakken. Was onlosmakelijk verbonden met mij, ondeelbaar in mijn wezen.

En ik koos me dan maar wat terug te trekken in mezelf. Ik worstelde, met periodes van depressie, anorexia en angsten. Worstelde en kwam uiteindelijk weer boven.
Heel veel jaren later ontdekte ik dat niet zozeer het op aarde zijn voor mij moeilijk was. Ik kon genieten van alle schoonheid hier. De dieprustige bomen, stralend gekleurde bloemenkinderen. Prachtige dieren op straat en in weilanden. Stromend water in een beek, rivier, zee en waterval. Uitgestrekte weides en ademgevende bossen. Open kinderogen, die konden zien wie ik werkelijk ben. En de zon, maan en sterren, mijn vrienden aan het hemelgewelf. Altijd twinkelend aanwezig, me herinnerend aan het leven in al haar liefde en grootsheid

Toen ik ouder werd, een heel aantal cursussen en opleidingen persoonlijke en spirituele ontwikkeling verder, kwam ik meer en meer in verbinding met mijn innerlijke zelf. Ik leerde voelen: dit is wie ik werkelijk ben. Wie ik mag zijn. De plek die ik mag hebben. De kwaliteiten die ik mag inzetten voor anderen. Het geluk dat ik mag voelen. Genieten van een leven ook met dierbare mensen en dieren om me heen.
Ik kwam ook bewust in verbinding met mijn Geleidegidsen. Mijn beschermengelen die bij me zijn en altijd al waren. Die ik nu gelukkig kan ervaren, als de zegen die ze zijn.

Ik ging schilderen en merkte, dat het me hielp om me goed te blijven voelen. Toen ik me hierin ging verdiepen ontdekte ik dat dit “welzijn-effect” voor veel mensen geldt.

Eigenlijk heel logisch, als je er van een afstandje naar kijkt. Want creatieve energie is in wezen pure, vitale levensenergie.
Wanneer dit blokkeert, kunnen gezondheid en geluk in de knel komen. Vooral creatieve (hoog)sensitieve mensen lijken dan last te krijgen van vermoeidheid, depressies, angsten, verslavende neigingen.

Schilderen is een prachtige manier om je vitaliteit te laten stromen.
Wetenschappelijke onderzoeken hebben zelfs aangetoond dat kunst en muziek de hersengolven beinvloeden, wat een positief effect heeft op bijvoorbeeld hormonen en het zenuwstelsel. Ook medtiatie heeft een helend effect. Terwijl stress onze hersenen schaadt zal meditatie helpen helen en delen van het brein sterker maken.
Dit maakt dat schilderen en mediteren meer is dan alleen maar heerlijk om te doen. Het helpt jou om gezonder te leven en zijn, zowel geestelijk als lichamelijk.

In deze training vind je talloze oefeningen, visualisaties en voorbeelden die je zullen Inspireren. Met jou verheug ik me erop, dat dit alles samen je voldoening, gezonde energie en vreugde gaat geven. En niet te vergeten, vele momenten waarop je de tijd vergeet, vanuit je Hart en Ziel iets maakt wat alleen Jij kunt maken!