fbpx

Inleiding

Moeiteloos Schilderen

Tijdens de modules van Moeiteloos Schilderen nodig ik je uit om met aandacht en plezier te schilderen. Moeiteloos betekent hierin voor mij dat het licht mag zijn zodat het schilderen op een ontspannen manier dichter bij jezelf brengt. En je zult zien dat hierdoor ook de rest van je leven meer ontspannen en moeiteloos mag zijn.

De oefeningen die je krijgt zijn daarom ook oefeningen die beginnen met kleine stappen en thema’s. Niet teveel tegelijk, zodat je in alle rust kunt integreren wat je leert en oefent.

Tijdens het techniek gedeelte, leer je een stukje theorie en krijg je vooral veel ervaring. Zodat alles wat je leert ook in je onbewuste geheugen komt. Dit betekent dat het omhoog komt op het moment dat je het nodig hebt – tijdens het schilderen.

Ik ben me er van bewust dat, zeker als je nog geen of weinig ervaring met schilderen hebt, niet elke oefening moeiteloos zal voelen. Laat je hierdoor niet ontmoedigen!
Je leert in 12 modules de basis technieken die je nodig hebt om te kunnen schilderen. Met als resultaat, dat de oefeningen je steeds gemakkelijker af gaan en je steeds vaker in alle rust vanuit je gevoel kunt schilderen.

Meditatie – Innerlijke Rust en Creativiteit

Naast de oefeningen ontvang je iedere module een geleide meditatie. Deze meditatie is deels gericht op je ademhaling. Dit helpt je om stress los te laten, innerlijke rust te vinden en je energie te laten stromen.
Deze visuele, geleide meditiatie is daarnaast ook gericht op een thema. Zoals het ontmoeten van je innerlijke kunstenaar of het beleven van kleur.

Innerlijke Kunstenaar – Het Creatieve, speelse, intuïtieve in jou

Tijdens de meditaties maak je al snel kennis met je innerlijke kunstenaar.
Dit is het creatieve, speels, originele, intuitieve deel in jou.
Wanneer je kijkt vanuit je innerlijk Kunstenaar, ben je dicht bij jeZelf. Je voelt je goed en tegelijkertijd is alles wat je doet, zoals schilderen, authentiek en puur.

Terwijl je leert schilderen vanuit ontspanning zul je daarom ook merken dat je geleidelijk aan anders in je leven gaat staan. Minder haast, vrij van stress. Het geluk weer zien in kleine en grote dingen. Dichter bij jeZelf en je creatieve talenten.

Dit heeft onder andere te maken met het ontwaken van je innerlijke kunstenaar en het laten stromen van jouw creatieve levensenergie.

Balans tussen Schildertechniek en Schilderen met Hart en Ziel

Zelf heb ik jaren lang gemediteerd, allerlei spirituele oefeningen gedaan. Dit heeft me enorm op weg geholpen om meer innerlijke rust te vinden, gelukkig te zijn na mijn  periodes van burnout, angst en depressie.

Wanneer je kunt schilderen vanuit een balans tussen techniek en de verbinding met je hart en ziel, is dit een prachtige manier waarop je persoonlijk en spiritueel kunt groeien. Je leert hiermee bijvoorbeeld hoe jouw unieke energie kan stromen, zonder leeg te raken.

Kwetsbaarhei2

Het is vaak ook een kwetsbare weg, omdat je ook je diepste, Echte innerlijke zelf zichtbaar gaat maken. Een weg die juist vanuit die kwetsbaarheid enorm veel voldoening en zelfvertrouwen kan geven, wanneer je het op de juiste manier doet. Met respect voor wie je bent en wie je kunt of wilt zijn.

Dit is de reden dat ik in mijn trainingen en workshops de balans zoek tussen spirituele onderwerpen zoals meditatie, zelfvertrouwen, inzicht en dankbaarheid, samen met praktische thema’s zoals schildertechnek, kleur en goed leren kijken.

Talenten en Gewoonte

De talenten die je vindt, ga je aan de hand van afwisselende oefeningen leren gebruiken. Creativiteit  is behalve een aangeboren talent namelijk ook een gewoonte. Als mens heb je de keuze om de gewoonte te ontwikkelen om je talenten een vorm te geven en zichtbaar te maken, of juist uit onzekerheid te verstoppen.
Met de regelmatige stappen in deze workshop ontwikkel je niet alleen je talenten, maar ook de gewoonte om je talenten te gebruiken.