fbpx

Meest verkochte auto van 2019

Als een echte Femme Fatale laat zij haar concurrenten ver achter zich. De Tesla. Met de introductie van model 3 heeft de goedkoopste Tesla nu ook menig vrouw overtuigd. Was het eerdere model vooral populair bij de heren. Model 3 heeft goed naar de bezwaren van hun vrouwen geluisterd. Ze willen er gemakkelijk de boodschappen én de kinderen mee vervoeren zonder dat er iets af wordt gehaald van het typische Tesla gevoel van klasse, snelheid, veiligheid en een eindeloze reeks gadgets. Want zeg nu eerlijk, een Tesla is gewoon heel handig omdat je bijna alles naar je eigen hand kunt zetten.

Model 3 van Tesla de absolute nummer 1

Elk jaar komt BOVAG aan het eind van het derde kwartaal met de statistieken uit de autobranche naar voren. Dit jaar is de Tesla Model 3 de absolute winnaar in diverse categoriën: Meest geregistreerde model en meest geregistreerde merk,

De meest geregistreerde modellen in september 2019:
1. Tesla Model 3 met 5.768 en 15,1 procent marktaandeel
2. Opel Karl (1.755 en 4,6 procent)
3. Ford Fiesta (963 en 2,5 procent)
4. Peugeot 108 (839 en 2,2 procent)
5. KIA Niro (820 en 2,2 procent)

De compacte auto voor de vrouw van nu

De Tesla Model 3 is in verhouding tot haar voorganger, Model 2, een hele compacte auto. Dat is misschien wel de belangrijkste reden waarom zij – weten we het nog, een auto is vrouwelijk? – zo populair is onder de vrouwen. De concurrentie met de Audi A4 en de BMW 3 serie is daarmee voorgoed voorbij. Wat eerlijk is eerlijk, de voordelen liegen er niet om. Het is een auto die prettig rijdt en snel reageert op de wensen van haar bestuurder. Tesla heeft daarbij ingestoken op het een soort van Happiness-gevoel dat door geen enkele auto wordt overtroffen. Een hele goede marketing strategie, zo blijkt.

 Waarom in een Tesla rijden?

Een Tesla heeft natuurlijk een uitstraling die het nakijken geeft. Hij is mooi, doet duur en lux aan en is met een beetje handigheid toch heel betaalbaar. Zeker wanneer je er voor kiest om te leasen. De bijtelling is van een heel andere orde dan die van een vergelijkbare auto maar ook in het dagelijks gebruik is een Tesla financieel een verstandige keus. Zeker wanneer je één van de Tesla rijders bent die nog gratis kan opladen bij Tesla oplaadstations. Er zijn er genoeg van in Nederland om verder kosteloos te rijden. Wanneer je hierover meer wilt weten stuur dan een e-mail met info@chantalmagazine.nl

De voordelen van een Tesla op een rij

Maar zetten nog even wat voordelen voor je op een rij:

Erbij horen

Elon Musk, de bedenker achter de Tesla, heeft goed gebruik gemaakt in wat ze in de marketing Corporate Storytelling noemen. Hij heeft zijn merk goed omringd met verhalen als bijvoorbeeld zijn eigen jongensdroom en maakt daarmee dat je er als Tesla rijder bij wilt horen. Momenteel één van de meest succesvolle strategiën. Die van inclusief in plaats van het eerder zo populaire exclusief. In deze droom gaat het overigens niet over geld verdienen maar komen hele andere waarden aan bod.

Energiezuinig en milieubewust

Tesla heeft het imago energiezuinig en milieubewust te zijn. Nou moeten we daarbij aantekenen dat er momenteel ook een enorme tegenreactie opgang is gekomen. Zo zouden kleine kinderen van onder de tien in Afrikaanse landen waar nog veel armoede heerst in de levensgevaarlijke mijnen de belangrijkste stof voor de accu van Tesla moeten ophalen. Gevaarlijk vanwege het instortgevaar en de giftigheid van deze stof. Maar vooralsnog weten maar weinig mensen waar het precies over gaat en wat er van waar is en dus lift je als Teslarijder mee op het milieuvriendelijke imago van deze sportieve auto.

Vriendelijk, bewust en behulpzaam

Elon Musk zet bovendien haarscherp het imago neer van een merk dat graag behulpzaam is. Tesla is de helper en Teslarijders liften hierop mee doordat ze gezien worden als vriendelijke, bewuste en behulpzame mensen. Het beeld ontstaat dat zij meer dan de benzine- of dieselrijder leven in een wereld die afwijkt van het vervuilende egoistische karakter maar juist leven in een wereld waarin zij de held zijn en graag gezien worden. Samen de ervaring van elektrisch rijden aangaan is het motto van Elon Musk van Tesla.

Eindeloze reeks snufjes en gadgets

Ok en als je dan al die gecultiveerde redenen om in een Tesla te gaan rijden als een tweede natuur over je eigen imago hebt gelegd dan is er natuurlijk nog het genot van rijden in een Tesla. Met een acceleratievermogen waar jouw vorige auto zeker niet aan kon tippen en een auto waarvan je de uitstraling geheel naar eigen stijl kunt aanpassen. Vol met toeters en bellen en een eindeloze reeks snufjes en gadgets waar geen andere auto aan heeft gedacht.

Zijn er ook nadelen van rijden in een Tesla?

Ja, natuurlijk zijn er ook nadelen aan het rijden in een Tesla. Je zou de voordelen linea recta kunnen ombuigen naar nadelen. Maar de meest genoemde is toch wel dat de actieradius van een Tesla niet echt groot te noemen valt en je dus wel bij moet laden wanneer je wat verder van huis wilt. En dat is nu net het probleem. Dat laden is niet zoals je gewend bent een kwestie van een paar minuten de bezineslang in je auto hangen en afrekenen, nee het duurt beduidend langer. Afhankelijk van of je dat bij een gewone lader of bij een snellader doet. Hoe dan ook kost het wat tijd maar wat erger is, deze opladers vindt je niet op iedere straathoek. Je mag soms blij zijn dat je er één vindt, een beetje afhankelijk van de lokatie waar je je bevindt.

 

Delen is fijn