fbpx

Regen, regen…. regenjas

Weet je het nog? Als tiener ging je op de fiets door weer en wind. Het was eigenlijk best lekker om als een verzopen katje thuis te komen, je pyjama en sloffen aan te doen en heerlijk op te drogen bij de kachel met een warme kop thee. Nu we ouder zijn zullen we dat minder snel doen omdat we kunnen kiezen tussen de fiets en de auto of de boodschappen lekker thuis laten bezorgen.

Warm worden bij de kachel met een kop thee

Toch kan het ook als je 40+ bent best lekker zijn om door de regen te fietsen. Of misschien heb je wel een hond die het heerlijk vindt om door de plassen te banjeren. Samen met jou! Regenjassen zijn ook echt niet altijd saai meer. Vooral de gele retro regenjas heeft een flinke come-back gemaakt. Zag je ze lange tijd alleen nog op vakantie in Bretangne, nu hangen de kledingrekken er weer mee vol.

De nieuwe vintage regenjas

Maar denk jij nu ook wat ik denk? Dat die oude plastic regenjassen uit de jaren 70 in rood, geel of oranje flink wat condens op je huid veroorzaakten. En als ze ouder werden kraakten ze er op los. Zo comfortabel waren ze niet. Dat is gelukkig wel veranderd. Navraag bij een aantal dragers levert hele andere verhalen op. Ze zijn juist bijzonder praktisch en ook veel warmer dan in onze herinneringen.

 

Delen is fijn