fbpx

SelfPleasure – onderzoek je eigen vrouwelijke sexualiteit

Van angst naar liefde. Daar hoort vrouwelijkheid en seksualiteit ook bij, vindt Leonie. Ze dacht dat ze hier alles al over wist. Toch wekte een online training haar interesse. Als er maar één nieuw dingetje uit te halen is, dan was de missie geslaagd. Ze vertelt hierover meer in het onderstaande interview.

Wat was je intentie?

Ik wilde meer verbinding creëren met de energie van mijn vrouwelijke kant. Daarnaast wilde ik nu eindelijk eens weten hoe dat met die seksuele knopjes zit. Knopjes? Waar dan? In mijn jeugd heb ik wel geleerd wat ‘seks’ en ‘zelfbevredeging’ was. Mijn moeder vertelde daar wel over. Veel zelfonderzoek heb ik niet gedaan. Wat het precies inhield is lang verborgen geweest.

Heb je wel iets onderzocht in je pubertijd?

Zeker wel. Ik vond het vooral een heel gedoe. Ik kon geen goede houding vinden en dan was ‘alles daaronder’ zo nat. Het voelde destijds voor mij heel vies. En dan zat daar óók nog een bepaalde geur aan. Ik kreeg op mijn 16de mijn eerste vriendje, daar deed ik dan wel wat dingen mee. Klaarkomen lukte niet, hoe doe je dat dan? Vooral de sensatie en het gevoel om de controle te kunnen verliezen durfde ik destijds niet aan. Vriendje volgde op vriendje en na een tijdje is dat wat het is. Inmiddels ben ik nu al tijden single. Dat zorgde ervoor dat ik nieuwsgieriger werd naar hoe ik het nou voor mezelf leuk kon maken, onafhankelijk van een bedpartner.

Wat wilde je ervaren met deze training?

Ik wilde in ieder geval weten hoe ik mezelf kon aanraken met mijn handen en dan daarbij een hoogtepunt creëren. Dat hoogtepunt wist ik inmiddels wel op andere manieren te bereiken. In de kast naast mijn bed had ik wat volwassen speelgoed liggen. Ik wilde meer leren voelen. Ik merkte dat ik steeds minder ging voelen en meer bezig was met mijn bedpartner dan met mezelf. Genieten van seks was iets uit het verleden of het moest een snel vibrerend hoogtepunt zijn.

Welke speeltjes heb je?

In een lade in mijn slaapkamer heb ik een vibrator liggen. Een met verschillende trilstandjes: van zacht naar harder en verschillende intervallen. Daarnaast ook een dildo die op vibreren kan worden gezet. Handig want die kan dan zowel als vibrator en als dildo gebruikt worden. Soms pakte ik er dan een uit de kast. Of beide tegelijkertijd. Afhankelijk van waar ik zin in had.

Worden er speeltjes besproken tijdens de training?

Bij de training krijg je advies over welke speeltjes kunnen werken om tot nog meer Pleasure te komen. Want dat is het: plezier met jezelf. Tijdens de eerste trainingssessie kwam ik erachter dat vibrators funest zijn voor het voelen bij je vagina of vulva. De trillingen zijn dusdanig dat je daarmee eerder minder gevoel krijgt dan meer. Ik schrok hier wel even van en heb de vibrators daarna met geen vinger meer aangeraakt. Het klopt wel overigens: ik voel nu meer als ik mezelf aanraak.

Lees door onder de afbeelding

Zelfbevrediging - Chantal Magazine

Kun je nu ook zelf, handmatig klaarkomen?

Jazeker! Tijdens de training werd geadviseerd om juist niet klaar te komen. Om te stoppen voordat je bij het point-of-no-return komt. Voor mensen zoals ik die wel nieuwsgierig zijn naar dat klaarkomen werd heel duidelijk uitgelegd hoe je dat dan kunt doen. De point-of-no-return is het punt waarbij de golf van het klaarkomen niet meer gestopt kan worden. Zelfs wanneer je stopt met jezelf stimuleren. Voor mij was het een eye-opener dat ik überhaupt een point-of-no-return had.

Hoeveel tijd heb je eraan besteed?

Dat was heel wisselend. Toen ik met de training bezig was, was het dagelijks een half uur tot een uur. Vaak deed ik het voordat ik ging slapen met het risico dat ik dan in slaap viel. Helemaal niet erg want een hoogtepunt is geen doel. Het gaat om het zo fijn mogelijk maken voor jezelf. Soms deed ik het dan in de ochtend nog eens over. Dan was ik wakker en fit voor de dag. De kans dat ik in slaap val is er ‘s ochtends niet. Nu de training voorbij is, is de tijdsbesteding wisselend. De ene keer een maand niet, de andere keer een paar dagen achter elkaar.

Waar deed je jouw SelfPleasure?

Mijn momenten van plezier en spelen met mezelf was vooral in de ochtend voordat ik opstond of ‘s avonds voordat ik ging slapen. Gewoon in mijn slaapkamer op mijn eigen bed. In de training wordt voorgesteld om een soort ‘womans cave’ te maken. Een plek met allemaal fijne spulletjes, zachte kussentjes, je favoriete muziek en kaarsjes. Inmiddels is mijn slaapkamer een beetje veranderd. Er staan nu standaard kaarsen en de kleur van de muur is veranderd om een nog fijnere plek te creëren.

Zijn er dingen waar je tegenaan liep?

Waar ik vooral last van had waren mijn eigen oordelen en veronderstellingen. Ik dacht ook dat ik met mijn handen alleen niet zou kunnen klaarkomen. Het was zo’n gepruts geweest tijdens mijn pubertijd. Toen ik tijdens de cursus iets over inwendig voelen hoorde en het over ‘ribbeltjes en puntjes’ ging, dacht ik wel even: ‘huh…zou ik die ook hebben??’. Om vervolgens op onderzoek uit te gaan. De ribbeltjes én de puntjes te vinden en daarna te merken wat het doet: een beetje naar links…een beetje naar rechts, een beetje naar voren of naar achteren…..ooooohhhh…das fijn. En zo verder te experimenteren.

Ribbeltjes en puntjes?

Ja, er zitten plekken in je vagina die bij stimulatie extra gevoelig zijn. Dit kun je ook voelen met je handen. Je voelt dan een ribbeltje of puntje. Dit kan dan het inwendige deel van je clitoris zijn. Die is overigens veel groter dan ik dacht. Je kunt de clitoris niet alleen uitwendig stimuleren, maar ook inwendig.

Waren er nog meer oordelen waar je last van had?

De dingen die door een ex-vriendje bijvoorbeeld gezegd was. Hij vertelde me, na een aantal jaren een relatie te hebben, dat het ‘allemaal niet strak genoeg meer was, daar beneden’. Om vervolgens aan te geven dat dit vast door het paardrijden kwam. Iets wat ik toen met hart en ziel deed. Daar heb ik me lang onzeker over gevoeld.

Wat heeft ervoor gezorgd dat die onzekerheid weg is gegaan?

Tijdens de training leerde ik dat er zwellichamen in mijn vagina zitten, die opzwellen zodra ik genoeg opgewonden ben. Ik werd altijd wel ‘nat’, maar blijkbaar was er meer nodig om echt opgewonden te worden. Het voelde heel bevrijdend om bij mezelf te kunnen voelen hoe die zwellichamen werken en wat dit doet met de ruimte in mijn vagina.

Lees door onder de afbeelding

SelfPleasure - Chantal Magazine

Kun je het ook samen doen?

Precies in de periode dat ik met deze training bezig was leerde ik iemand kennen waar ik na een tijdje even intiem mee ben geweest. Omdat ik nu zo gefocust was op het voelen bij mezelf kon ik mij prima overgeven. Met verrassende resultaten als gevolg. Er is een video in de training waarbij aangeraden wordt om die met je partner te bekijken, als je er een hebt. Ook voor je partner kan het dus leerzaam zijn. Wel was het advies om eerst lekker zelf te onderzoeken.

Wat is je grootste inzicht?

Mijn grootste inzicht is wel dat ik mijn lijf beter heb leren kennen. Ik durf en kan nu veel meer voelen dan voorheen. Niet alleen op seksueel vlak, maar ook als vrouw. Ik kan beter in mijn vrouwelijke rol van ontvangen en ontspanning blijven, voelen wat in het moment goed is. Het lijkt nu een training puur gebaseerd op seksuele handelingen. Toch is het veel meer dan dat. Je gaat voelen waar je open van gaat en wanneer je jezelf afsluit. Je hoeft het dus niet meer te bedenken, je lijf gaat het aangeven. Het is magisch om dat te merken.

Leonie Wouters, de Woordenbrij Ontrafelaar, Nijmegen, Single, zonder kinderen

50% KORTING VOOR SELFPLEASURE CURSUS

Zou je de cursus SelfPleasure die Leonie heeft gevolgd zelf willen doen? Mooi! Als lezeres van Chantal Magazine krijg je wel 50% korting op het pakket van de 3 cursussen (SelfPleasure, Zelfmassage & Happy Hormones) wanneer je de kortingscode ‘ChantalMagazine’ gebruikt.

Delen is fijn