fbpx

Nog één keer over het thema de Volle Maan

De volle maan blijft een interessant onderwerp. Deze effecten hiervan zijn onbewust vaak sterker dan we denken. De volle maan en de andere maanfasen hebben invloed op onze emoties, energie, en slaap. Deze effecten zijn verschillend tijdens de vier maanfasen. Om meer te weten te komen over hoe de maan en de effecten hiervan worden ervaren, interviewde we een maanliefhebber genaamd Jeroen van Deelen.

Een voorstelrondje – wie is Jeroen?

Jeroen woont in Didam en heeft twee dochters waar hij om de week met veel liefde voor zorgt. Hij is werkzaam als ZZP’er in de zorg. Ook is hij in te huren als coach. Hij richt zich op het verbeteren van de gezondheid van mensen. Zijn doel hierbij is om mensen zo zelfstandig mogelijk te laten leven. Voor Jeroen zelf is het slapen in een hangmat hier een groot onderdeel van. Hierdoor heeft hij ook veel nachten doorgebracht in de buitenlucht. Onder het licht van de maan.

Wat zijn jouw ervaringen met de volle maan?

Jeroen heeft veel mooie ervaringen met de volle maan. Deze beginnen al op jonge leeftijd. Hij vertelt over zijn kamp met de zwemclub. Tijdens dit kamp maakten ze een nachttocht en Jeroen was enorm gefascineerd door de maan. “Ik heb met volle verwondering die nacht gewandeld en van de maan genoten”. De interesse in de maan zat er dus al vroeg in. Tegenwoordig gaat Jeroen vaak de bossen in samen met zijn wolfshond Nilak. Hij gaat dan op een mooie plek in het open veld liggen om te genieten van de maan.

Maancyclus - Chantal Magazine

 

Het effect van de volle maan – hoe ervaar je dat?

Jeroen geeft aan dat hij zich vooral enorm aangetrokken voelt tot de maan. Hij wil dan graag buiten zijn en de maan goed kunnen zien. Een goed voorbeeld hiervan is het maken van wandelingen. Hij merkt dit ook bij zijn dochters. Zij wijzen hem vaak op de aanwezigheid van de maan. De liefde voor de maan zit in de familie dus!

Ervaar je een boost in energie tijdens de volle maan?

Jeroen definieert zichzelf als een echte plannen maker. Hij kan uren bezig zijn met dingen uitwerken. Wanneer iets in zijn hoofd zit, gaat hij er graag zo snel mogelijk mee aan de slag. De volle maan is hier vaak een goed voorbeeld van. Hij voelt dan echt een boost in energie. “Ik kan het wel proberen tegen te houden en gaan slapen, maar dat heeft helemaal geen zin”. Jeroen maakt dus optimaal gebruik van de verhoogde energie die de volle maan met zich meebrengt.

Emoties en slapeloosheid tijdens de volle maan

Jeroen ervaart niet vaak negatieve gevoelens tijdens de volle maan. Wel merkt hij dat hij soms slapeloze nachten heeft. Dit is niet omdat hij niet kan slapen. Maar omdat hij vaak actief is tijdens deze nachten. Hij gaat erop uit om de maan te zien. Of hij gaat aan de slag met het uitwerken van plannen. Hij gaat vaak wandelen en slaapt dan in het bos. “Dit zijn korte nachten. Toch kom je hier wel energiek uit. Het lijkt wel alsof je minder slaapuren nodig hebt door de energie van de natuur”.

Wil je eens wat meer vertellen over je hond?

Jeroen beleeft veel van zijn avonturen samen met zijn hond. Hij heeft een wolfshond genaamd Nilak. Nilak is een Marxdorfer wolfshond van 9 jaar oud. Vaak wandelt Jeroen met Nilak in het bos. Ook tijdens de volle maan gaat Nilak veel mee op pad. Jeroen ziet Nilak tijdens zo’n nacht als een verlengstuk van zijn zintuigen.

Onderneem je wel eens wat tijdens de volle maan – voer je een ritueel uit?

Jeroen is erg actief. Naast veel wandelen en buiten slapen tijdens de volle maan, gaat hij ook wel eens zwemmen. Hij neemt dan een duik in een natuurplas. Ook heeft hij wel eens gesurft op zee.
“Dit was een onvergetelijke ervaring”. Iets actiefs ondernemen tijdens de volle maan is volgens Jeroen zeker een aanrader.

Wat betreft rituelen, voert hij niet iets specifieks uit. Buiten dat hij dus wel heel vaak op pad gaat en in de buitenlucht is. Wel heeft hij zijn eerste hond genaamd Taran begraven tijdens de volle maan. Hierbij waren vrienden en andere wolfshonden aanwezig. Jeroen zag dit wel als een soort ritueel om zijn hond een mooi afscheid te geven.

De verschillende fasen van de maan – voel je hier verschil tussen?

Uiterlijke verschijningsvormen kunnen veel doen. Volgens Jeroen heeft dit onbewust veel effect op ons. Dit geldt voor ons eigen uiterlijk, spullen, gebouwen, maar ook voor de maan. Dit heeft effect op hoe je je voelt. Een duidelijk verschil tussen de fasen? “Ik heb hier zelf nog geen lijn in ontdekt. Ik ben me er wel heel erg van bewust. Maar ik gedraag me niet anders in de verschillende fasen”.

Leven volgens de maancyclus – wat vind je?

Jeroen is zich dus wel bewust van de maanfasen maar merkt nog niet duidelijk een verschil in gedrag. Hij is wel nieuwsgierig. Hij geeft aan na dit interview eens te gaan letten op zijn gevoelens tijdens de verschillende fasen. Ook het leven volgens de maancyclus geeft hij aan interessant te vinden. “Met het verbouwen van voeding kan je hier bijvoorbeeld ook rekening mee houden. Interessant onderwerp om in te duiken.”

Wat zijn jouw ervaringen met de volle maan?

Wil je ook jouw ervaringen met de volle maan delen? Volg ons op social media zoals Facebook en Instagram.(Voor meer foto’s en een interview met Jeroen bekijk je de Instagram Highlight over de Maan) Hier vragen we onze lezers vaak naar hun ervaringen en meningen!

Lees ook: De effecten van de Volle Maan op de mens

Delen is fijn