fbpx

Look Good Feel Better

Opeens heb je het. Je trekt de verkeerde kaart, de kankerkaart. Je leven veranderd in een rollercoaster en je wordt overladen met een hoop informatie van het ziekenhuis. De meeste informatie gaat over bijwerkingen en wat je verder kunt verwachten, maar een stukje positieve informatie in een dergelijke situatie is ook fijn, zeker m.b.t. je uiterlijk. Want chemo veranderd een hoop aan je lijf. Dit laatste stukje positieve informatie krijg je er momenteel niet meer bij. De reden hiervoor is Corona. Dit fijne virus verstoord een hoop positieve lichtpuntjes die een kankerpatiënt kan krijgen en dat is jammer. Bijeenkomsten van lotgenoten, workshops met betrekking tot je uiterlijk, alles valt nu weg.

Maar opeens was daar een post op Instagram van Carolien Spoor die podium gaf aan de stichting Look Good Feel Better. Dit was mijn eerste kennismaking met de stichting en ik was aangenaam verrast dat er zoiets bestond. Sinds juli 2020 is er bij mij borstkanker geconstateerd en ik miste toch een stukje informatie over uiterlijke verzorging en contact met lotgenoten. Het is namelijk fijn om te weten dat je er niet alleen voor staat. Kanker is een ingrijpende ziekte, zowel lichamelijk als emotioneel. Door chemo´s kun je het gevoel krijgen dat je als Gollum in een grot leeft. Je raakt je haar kwijt en je huid wordt slecht. Beter worden is natuurlijk je prioriteit maar je uiterlijk is cruciaal om je goed te voelen. Look Good Feel Better kan in deze situatie uitkomst bieden.

Wat is Look Good Feel Better?

Stichting Look Good Feel Better zet zich in om voor alle mensen met kanker een positieve schakel te zijn in het ziekteproces. Even niet bezig zijn met ziek zijn, maar met jezelf beter voelen. Daarnaast informeert en adviseert Look Good Feel Better mensen met kanker, professionals en het Nederlandse publiek over het thema ‘uiterlijke verzorging bij kanker’.

Wat zijn workshops uiterlijke verzorging?

Tijdens een twee uur durende workshop wordt advies over huid- en haarverzorging gegeven aan circa twaalf deelnemers. Een team van beauty professionals geven de workshops en laten stapsgewijs zien op welke manier de huid het beste verzorgd kan worden en hoe de deelnemers met behulp van make-up er beter uit kunnen zien. Een haarwerkspecialist laat zien wat er mogelijk is met haarwerk en sjaals. Na de workshop in het ziekenhuis krijgt iedere deelnemer een toilettas met cosmeticaproducten mee naar huis. Deze worden gedoneerd door diverse cosmeticabedrijven. De workshops zijn gratis voor deelnemers.

Voor wie is de workshop?

De workshop is bestemd voor mensen met kanker, zowel mannen als vrouwen, tijdens en/of (recent) na hun behandeling. Het ziekenhuis nodigt de deelnemers uit. Maar in coronatijd kan je jezelf nu online aanmelden voor een workshop.

Hoe worden de activiteiten gefinancierd?

Dit mooie werk kan alleen maar plaatsvinden dankzij steun van donateurs en vrijwilligers. De Nederlandse Cosmeticavereniging, Stichting Roparun, cosmeticabedrijven, ziekenhuizen en particuliere fondsen zijn tot nu toe de belangrijkste donateurs. Buiten financiële steun worden ook alle 45.000 producten die nodig zijn voor de workshops gratis ter beschikking gesteld door de cosmeticabedrijven.
Dus mocht je die vervelende kankerkaart hebben getrokken en momenteel onder een steen leven omdat je je vooral ellendig voelt. Neem eens een kijkje op de site van deze stichting en wie weet lukt het je toch, al is het voor een korte tijd, je weer een beetje mens te voelen. Ook in coronatijd hoef je dit niet alleen door te maken en kun je ook lotgenoten spreken tijdens de workshops.

Rosemarijn, 37
Ambassadeur Look Good Feel Better

Delen is fijn