fbpx

Jouw horoscoop voor het jaar 2020

Jaarhoroscopen zijn zo oud als de weg naar Rome. Het verlangen om te weten wat de sterren voor ons in petto hebben is groter dan de twijfel die we hebben over hun waarde. Door alle eeuwen heen zijn er waarzeggers geweest en mensen die er waarde aan hechten wat zij te vertellen hadden. De kenners weten dat het geen blinde waarzeggerij is maar dat de voorspellingen zijn gebaseerd op synchroniciteit. Eén van de woorden waar de Zwitsers psychiater Carl Gustav Jung ons kennis mee liet maken. Het gelijktijdig samenvallen van twee schijnbaar losstaande gebeurtenissen. Bijvoorbeeld wanneer er elke keer een zwarte kever voorbijkomt wanneer je je geliefde zoent. Het samenvallen van iets binnenin ons en iets in onze omgeving. Dat wat er in de sterren staat zou daarmee in relatie staan tot wat er in ons persoonlijke leven te gebeuren staat. Of terwijl, wat de gnostici het unus mundus principe noemen, de wereld is één. De macrocosmos om ons heen en de microcosmos in onszelf is één. Het is tevens het principe achter de yogafilosofie. Waarom yogi’s elkaar groeten met het namasté-gebaar. Het groeten, zien en erkennen van elkaars ziel omdat deze gelijk is aan de alomvattende ziel en dus ook de ziel in henzelf. Maar nu terug naar de jaarhosorscoop. Zowel volgens de Westerse astrologie, de Chinese astrologie en de Vedische astrologie. Al zou dezelfde Jung zeggen, houd je bij dat wat in jouw eigen cultuur gangbaar is. Elke andere levensfilosofie zou te complex zijn om daadwerkelijk op zielsniveau te begrijpen. Gewoon omdat je er niet mee opgegroeid bent.

 

 

Ram Jaarhoroscoop 2020

21 maart t/m 20 april

Westerse Horoscoop

De Ram is dit jaar meer dan andere jaren gefocused op relaties. Zowel familierelaties als vriendschappen en natuurlijk de eigen partner. Je hebt ze allemaal in overvloed. Dus pas op dat je niet te veel verantwoordelijkheden naar je toetrekt. De Ram heeft van nature de neiging om grootse doelen te stellen en er dan ook helemaal voor te gaan. Dat doet zij met volle overtuiging. Daar zit nu net de valkuil. Zorg ervoor dat je niet alleen je doelen behaalt maar houd ook jouw gezondheid in de gaten. Gezonde voeding, voldoende nachtrust en op zijn tijd even helemaal niks doen is erg belangrijk voor de Ram. Juist in 2020.

Vedische horoscoop

De planeten staan er gunstig bij in 2020 voor de Ram. Zowel op het werk als in de persoonlijke relaties is de Ram een gezegend mens. Dat wil niet zeggen dat het allemaal vanzelf gaat. Het kan maar zo dat je eerst wat diepe dalen te overmeesteren hebt voordat je jouw zegeningen kunt gaan tellen. Eén ervan is het aantal gelegenheden om te gaan reizen die zich dit jaar zullen voordoen. Het zijn er meer dan andere jaren. De enige echte reden tot zorg zou voor jou jouw financiële situatie kunnen zijn. Het kan geen kwaad hier wat extra aandacht aan te besteden.

 

Stier Jaarhoroscoop 2020

21 april t/m 21 mei

Westerse Horoscoop

Voor de Stier staat dit jaar in het teken van persoonlijke ontwikkeling. Bij voorkeur samen met een vaste partner. Samen naar de yogalessen gaan en samen nieuwe mensen ontmoeten is wat de stier in 2020 het liefste doet. De stier is hierbij meer dan ooit opzoek naar meer zekerheid. Je bent de wisselende contacten een beetje beu die bij een eerdere fase in jouw leven hoorden. Dat geldt niet alleen in de liefde maar ook als het om werk gaat. Een vaste baan waar jij jouw tanden helemaal in kunt zetten maakt je de gelukkigste vrouw op aarde. Gelukkig ben je niet snel bang voor verandering en heb je een natuurlijke neiging tot een gezonde levensstijl.

Vedische horoscoop

De sterren waarschuwen de Stier dat te veel denken over wat er allemaal mis kan gaan in het leven jouw erg kan belemmeren. Jezelf er in trainen dat wat minder te doen is voor 2020 van groot belang. Focus je daarentegen wat meer op persoonlijke effectiviteit en doorzettingsvermogen. Eigenschappen waar de stier doorgaans goed mee overweg kan maar die de laatste tijd wat naar de achtergrond zijn verdwenen. Wanneer je dat doet zul je zien dat je ruimschoots wordt beloond en het geluk je toelacht. 

 

 

 

Tweeling Jaarhoroscoop 2020

22 mei t/m 21 juni

Westerse Horoscoop

De Tweeling weet ook in 2020 als geen ander hoe zij als beste tevoorschijn komt. Ze hoeft er niet heel erg hard haar best voor te doen om goed voor de dag te komen. Op feestjes trekt zij met haar vlotte tong bovendien al snel de aandacht. Die staat representatief voor haar snelle denken. En daar zit hem nu net de valkuil. Met piekeren kom je er niet Tweeling. Het is beter om daadwerkelijk aan de slag te gaan met de plannen die je nu maakt. Het geeft je de afleiding om jezelf niet uit het oog te verliezen. Zelfs als je er niet direct veel geld mee verdient is dat een goede investering. Omdat je snel afgeleid bent kan het helpen om hier een mooie planner voor aan te schaffen.

Vedische horoscoop

2020 is voor de Tweeling een jaar waarin de liefde haar toelacht. Doordat ze zich wat minder laat afleiden en wat stabieler van aard is dan andere jaren, mede door het stijgen van de levensjaren, zullen relaties wat soepeler verlopen. Daarvoor is een open en eerlijke communicatie van het grootste belang. Ook op het werk verlopen de zaken voorspoedig. De waarde van jouw rol binnen een team en jouw creativiteit worden meer gewaardeerd dan ooit. Dat vertaalt zich ook naar een salarisverhoging in de loop van het jaar.

 

 

 

Kreeft Jaarhoroscoop 2020

22 juni t/m 22 juli

Westerse Horoscoop

2020 wordt voor de kreeft een jaar waarin veel gevoelige zaken zich ontplooien. Het zal niet altijd meevallen om de emoties te beheersen. Maar geen zorgen beste Kreeft. Daar ligt ook jouw kracht. Deze gevoelens laten je zien wat voor jou echt belangrijk is en wat niet. Welke mensen er voor jou toen doen. Luister daar daarom goed naar. Alles wat je moet weten zit al in jou. Je meer verdiepen in religie of spiritualiteit kan dit proces zeker voor jou versnellen. Geen slecht idee dus om daar nu meer aandacht aan te besteden. En waarom ook niet? Financieel hoef jij je dit jaar geen zorgen te maken. Boek daarom eens een leuke retraite met gelijkgestemden.

Vedische horoscoop

Na een jaar van hard werken is 2020 het jaar waarin de sterren jou toezeggen dat je wordt beloond. Met uitzondering van de maanden april en mei kun je hier volop op vertrouwen. Dat zijn de maanden waarop je je beter wat bescheiden op kunt stellen. Maar al met al zul je een flinke sprong vooruit maken. De Kreeften met een ziekte onder de leden kunnen vooral rond februari een tegenslag verwachten. Het is zaak eventuele lichamelijke ongemakken serieus te nemen en ze de tijd te gunnen om te helen zonder dat je het zelf tegenwerkt.

 

 

Leeuw Jaarhoroscoop 2020

24 juli t/m 23 augustus

Westerse Horoscoop

Nu de financiële crisis weer achter ons ligt heeft de Leeuw het meest van alle tekens de neiging haar geld aan mode en kleding uit te geven. Dat doe je niet alleen voor jezelf maar ook voor de mensen waar je van houdt. Jouw kinderen en kleinkinderen varen er wel bij. Maar pas op beste Leeuw. Niet iedereen ziet het leven zoals jij het ziet en zal jouw gulheid waarderen op de manier zoals jij dit bedoelt. Het kan dan ook geen kwaad om zo nu en dan wat meer afstand te nemen. Bijvoorbeeld door op reis te gaan. Vooral landen als Italië met modesteden als Milaan en Rome zijn aan jou wel besteed. Je zult zien dat zelfs een korte stedentrip je al erg goed doet.

Vedische horoscoop

De Leeuw wordt aangeraden om zich in 2020 een beetje koest te houden door niet te grote uitgaven en investeringen te doen, maar even niet van baan te veranderen en de huidige baan vooral te koesteren en gewoon hard te werken voor het beste resultaat. Ook als het om relaties gaat raden de sterren aan om het rustiger aan te doen en je niet te snel te laten verleiden door een mogelijke nieuwe liefde. Ga liever met je bestaande partner naar heilige plaatsen of doe samen een leuke cursus met veel aandacht voor spiritualiteit.

 

 

Maagd Jaarhoroscoop 2020

24 augustus t/m 23 september

Westerse Horoscoop

De Maagd is van nature een planner. Iemand die haar jaar al helemaal heeft uitgestippeld en daar in het verleden erg succesvol mee was. In 2020 mag jij wat meer loslaten en de spontane kant van jezelf wat meer ontdekken. Het zal je goed doen de teugels wat meer los te laten. Voor jezelf maar ook voor de mensen om je heen. Je zult zien dat je dan vanzelf meer aantrekt wat tot nu toe in jouw leven ontbrak. Jouw diepste wensen die je alsmaar vooruit hebt geschoven komen nu gemakkelijker uit. En beste Maagd, vergeet vooral niet om hier van te genieten. Zolang je financieel geen overhaaste beslissingen neemt kan er niks mis gaan.

Vedische horoscoop

De Maagd kan in 2020 maar beter focussen op een goede communicatie met de liefdespartner. Te veel risico kan de relatie flink schade berokkenen en dat is niet wat de Maagd echt wil. Het is daarom zaak om gevoelige zaken met zorg en aandacht te bespreken en niet als een olifant in een porseleinkast tekeer te gaan. Al met al zal 2020 voor de Maagd een goed jaar zijn. Dat heb je dan vooral aan je eigen inzet te danken en daar mag je dan best trots op zijn.

 

 

 

Weegschaal Jaarhoroscoop 2020

24 september t/m 22 oktober

Westerse Horoscoop

De Weegschaal heeft haar zaakjes vaak goed op de rit. De drang naar financiële zekerheid is een compensatie voor de soms zo onrustige binnenwereld van de Weegschaal. Het wikken en wegen gaat je goed af. Maar dat betekent niet dat jij voor iedereen om je heen moet zorgen. Vergeet niet dat je alleen voor een ander kunt zorgen als je eerst goed voor jezelf zorgt. Ook in 2020 weet de Weegschaal veel vrienden en een liefdevolle partner aan zich te binden. Want alleen dan voel jij je op je gemak. Alleen door de wereld gaan vind jij maar niks. Dat hoeft ook helemaal niet zolang je maar zorgt dat de communicatie altijd vredelievend blijft.

Vedische horoscoop

Voor de Weegschaal wordt 2020 een jaar waarin familiebanden zich verder zullen verdiepen en de inkomstenstroom zal toenemen. Het kan er soms heftig aan toe gaan maar de Weegschaal bij wie de emoties soms moeilijk te bedwingen zijn zorgt er zelf weer voor dat alles uiteindelijk toch op haar pootjes terecht komt. Eén van de meest verrassende gebeurtenissen in het leven van de Weegschaal zou kunnen samenvallen met een interessante zakendeal met een partner in het buitenland. Hoe leuk is dat?

 

 

Schorpioen Jaarhoroscoop 2020

23 oktober t/m 22 november

Westerse Horoscoop

De Schorpioen is in 2020 helemaal in haar sas. Ze weet de balans tussen het zoeken naar spanning goed af te wisselen met voldoende ontspanning. Ook in de liefde zal er wat meer stabiliteit ontstaan. Zelfs wanneer dat betekent dat je eerst mensen los moet laten. Want dat er ook een hoop zal veranderen dit jaar is een feit. Pas op dat je niet te hard werkt. Het lijkt een deugd maar voor jou kan het ook wel eens te veel worden waardoor je jezelf wat verliest en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Zolang jij vooral focused op doen waar je goed in bent en jezelf laten zien zoals je werkelijk bent zul je merken dat dit ook wordt gewaardeerd door de mensen om je heen.

Vedische horoscoop

Schorpioenen wordt geadviseerd om in 2020 wat meer doorzettingsvermogen en motivatie te tonen op de werkvloer. Dit is geen goed moment om op de automatische piloot te functioneren. Je mag best een tandje bij zetten. In de liefde heeft de Schorpioen in 2020 niets te klagen. Met een (nieuwe) partner die haar zal behagen en weet waarmee hij de glimlach op haar gezicht weet te toveren komt het helemaal goed. Maar het kan zeker geen kwaad wat extra aandacht te besteden aan een gezonde leefstijl. Dit laat soms wat te wensen over.

 

 

Boogschutter Jaarhoroscoop 2020

23 november t/m 22 december

Westerse Horoscoop

Beste Boogschutter, je hoeft in 2020 echt niet zo hard je best te doen als je nu wellicht van plan bent. Het je alsmaar richten op en streven naar zekerheid kan ook averechts werken en als je wat minder hard je best doet kan het maar zo zijn dat je eigenlijk al lang gevonden hebt wat je dacht te zoeken. Ook in de liefde is speelt dat bij de Boogschutter mee. De drang naar vrijheid en het verlangen naar zekerheid gaan hand in hand wanneer jij de bereidheid hebt het wat meer te laten gebeuren. 2020 is voor jou zowel op het werk als privé een succesvol jaar. Vergeet alleen niet dat je zelf moet zorgen voor een gezond lichaam.

Vedische horoscoop

De boogschutter doet er goed aan om ook in 2020 haar recht toe recht aan houding te koesteren en haar mening niet onder tafels en stoelen te stoppen. Pas er wel op dat jouw gedachten niet met je op de loop gaan en je te veel gaat piekeren. Daardoor bestaat het risico dat je dingen ziet die er helemaal niet zijn en je verwijten maakt aan het verkeerde adres. Dat kan vervelende situaties tot gevolg hebben zowel op het werk als in de persoonlijke relaties. De oude yogameesters kunnen je hierbij goed van dienst zijn.

 

 

Steenbok Jaarhoroscoop 2020

23 december t/m 20 januari

Westerse Horoscoop

Als meest vaste teken in de dierenriem heeft de Steenbok weinig behoefte aan verandering. Toch komen er in 2020 een hoop veranderingen aan. Dus maak de borst maar nat. Je kunt beter met de stroom meezwemmen dan er tegenin. Afhankelijk van de levensfase waarin jij je bevindt kan het zijn dat de kinderen het huis verlaten maar zelfs een scheiding behoort tot de mogelijkheden. Toch is er geen reden tot paniek. De Steenbok is van nature een trouwe partner en weet als geen ander hoe zij spanningen om kan zetten in iets positiefs. Dat zou maar zomaar kunnen zorgen voor een betere relatie dan voorheen met man en kinderen.

Vedische horoscoop

De Steenbok heeft de vaart er goed inzitten in 2020. Zij gaat als een speer. Zowel zakelijk als privé. Aan motivatie geen gebrek. Dit brengt boeiende kansen met zich mee en dat komt goed uit. De Steenbiok kan wel wat extra stimulans gebruiken om uit de eigen comfort zone te gaan. Houd niet te veel vast aan hoe je het altijd hebt gedaan of hoe jij vindt dat het hoort te gaan. Jouw partner zal het erg waarderen wanneer je dat doet. Mocht je de ambitie hebben om de politiek in te gaan dan is 2020 bij uitstek hét jaar voor jou.

 

Waterman Jaarhoroscoop 2020

21 januari t/m 18 februari

Westerse Horoscoop

2020 is voor de Waterman een jaar om te breken met oude gewoontes die je niet langer dienen. Van vervelende angsten tot beperkende overlevingsmechanismen. Je mag ze dit jaar los laten en vervangen door gewoontes die jouw hang naar vrijheid nog meer de ruimte geven. Voor de Waterman betekent dit overigens niet dat zij minder gestelt zal zijn op fijne relaties met de mensen om haar heen. Ook voor jou kan 2020 wel eens het jaar worden waarin je meer spiritualiteit toelaat in jouw leven. Dit maakt de weg vrij om meer vanuit jouw intuïtie te leven en minder vanuit het hoofd. Je zult zien dat het je goed af gaat als je het maar toe laat.

Vedische horoscoop

2020 is voor de Waterman een jaar waarin zij zichzelf mag bewijzen. Waarin ze laat zien dat ze de hand goed op de knip kan houden, ze een liefdevolle echtgenote of partner is en een waardevolle medewerker waar collega’s altijd van op aan kunnen. Dit kan soms een uitdaging zijn en wat extra inspanning vragen maar de Waterman bezit de creativiteit en de intelligentie om deze uitdaging tot een goed einde te brengen. Relationeel ga je in 2020 een stabiel jaar tegemoet.

 

 

Vissen Jaarhoroscoop 2020

19 februari t/m 20 maart

Westerse Horoscoop

De Vissen van 2020 kunnen zichzelf soms goed in de weg zitten. Dat komt doordat ze van nature erg gevoelig zijn voor alles dat van buitenaf op hen af komt. Ze hebben vaak gevoelige darmen en een droge huid maar laten zich ook snel raken door mensen uit hun omgeving. Pas er vooral op dat je dat niet te veel op jezelf betrekt. Vissen hebben het meest van alle dierenriemtekens de neiging tot verslaving. Dat hoeft echt niet altijd aan drugs of drank te zijn. Het kan ook de verslaving aan sociale media betekenen. Hierdoor vergeten ze soms wat er echt toe doet in hun leven. Vergeet vooral de rol van de ouder wordende kinderen in je leven niet. Ook zul je veel nieuwe mensen in je leven aantrekken.

Vedische horoscoop

Vissen wordt aangeraden om het in 2020 wat rustiger aan te doen omdat het anders een pittig jaar kan worden met wat minder leuke kanten. Denk daarom wat langer na voordat je grote bedragen uitgeeft en begeef je niet te veel in een onbekend vaarwater als het om relaties gaat. Dat zou anders wel eens heel vervelend kunnen zijn voor zowel jou als je partner. Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg, zou een goede affirmatie voor je kunnen zijn dit jaar. Het is dan ook beter je niet te veel te laten verleiden door nieuwe spannende uitdagingen.

Delen is fijn