fbpx

De ‘Fun‘ Huishoudbeurs 2020 

Van 22 februari tot 1 maart 2020 vind in de RAI in Amsterdam voor de 75ste keer de Huishoudbeurs plaats. Eén van de grootste evenementen in Nederland gericht op vrouwen, vrouwen en nog eens vrouwen. Hier kun je shoppen, proeven, proberen en genieten van grote artiesten. Al heel wat jaren een beproefd concept waar vriendinnen, moeders met dochters en al wie zich geroepen voelt kan genieten van een dagje uit. Maar is het wel wat voor jou? Is het wel wat voor de lezeressen van Chantal Magazine vroegen wij ons af?

Tas meenemen?

Hoe zit dat nou? Moet je je eigen tas meenemen naar de Huishoudbeurs? Nee, er zijn meer dan voldoende tassen te krijg en te koop. Waaronder de beroemde Huishoudbeurs Shopper. Dit jaar verkrijgbaar in twee varianten. De witte shopper met kleurrijke landkaart en de tijgerprint shopper geheel in lijn met het nieuwe merk waar Patty Brard eerder dit jaar de markt mee betrad. Een thema dat je op diverse plaatsen op de huishoudbeurs terug zag. Je kon het zo gek niet bedenken of er was wel een tijgerprintversie van te krijgen. Maar nog even over de tassen. De die-hard fan brengt wel degelijk haar eigen tas mee. Op wielen wel te verstaan. In de vorm van een boodschappentastrolley of een kinderbuggy die aan het eind van de dag torenhoog was volgeladen.

Voor ieder wat wils

De huishoudbeurs is verspreid over verschillende hallen. Ieder met hun eigen thema. Het antwoord op de vraag of de beurs wel wat voor jou is is dan ook niet moeilijk te beantwoorden. De variatie is zo divers dat je met behulp van de Huishoudbeurs App gemakkelijk je eigen beursdag samenstelt. Geheel in lijn met jouw peroonlijk interesse.

Wat is waar?

  • Hal 1: Home Sweet Home
  • Hal 2: The Hangout
  • Hal 6: Family & Fun
  • Hal 7: Food & Drinks
  • Hal 8, 9, 11: Negenmaandenbeurs
  • Hal 10: Shop till you drop
  • Hal 12: Fashion & Beauty
  • Hal 13: Happy & Healthy

Goede Tijden Slechte Tijden op de Huishoudbeurs 2020

Verreweg de drukst bezochte stand op de Huishoudbeurs was die van Goede Tijden Slechte Tijden (GTST). Van het begin tot het eind van de dag stonden de dames in de rij om zich met de cast van deze populaire soap te laten fotograferen in wat onder de kenners Box heet, de kroeg van Bing uit de serie. Zo waren Ludo Sanders & Janine Elschot (Echte namen Erik de Vogel en Caroline de Bruijn) de hele zaterdag druk in de weer met hun fans. Ook de GTST-quiz werd druk bezocht en de vraag om met z’n allen de titelsong te zingen werd niet onbeantwoord gelaten.

AEG Steelstofzuiger

Wanneer je aan de Huishoudbeurs denkt, waar denk je dan aan? Aan de overvolle tassen, de haast hysterische huisvrouwen, alle gratis goodies of de handige huishoudelijke apparatuur? We kunnen je één ding verklappen. Hoe cliché deze verwachtingen misschien ook mogen zijn, slechts een deel ervan is waar. Zo hadden wij veel meer huishoudelijke apparaten verwacht op de beurs die aanvankelijk in het leven is geroepen om de Nederlandse huisvrouw te voorzien van nieuwe snuisterijen om haar huishoudelijke taken zo gemakkelijk mogelijk te maken. Maar niets is minder waar. Er staan maar weinig van deze klassieke producten. Kleding, eten, drank, entertainment en leuke hebbedingetjes voeren toch wel echt de boventoon. De steelstofzuiger van AEG is wat dat betreft wel een grote uitzondering. En niet voor niets want de AEG Steelstofzuiger Race trekt veel bekijks. Van het begin tot het eind van de dag zie je dat er vrouwen zijn die de stofzuiger in onderlinge competitie met elkaar uitproberen.

Jouw bedrijf hier terugzien?

Jouw advertentie hier zien? Heb jij net als wij zelfbewuste vrouwen van 40 plus als doelgroep? Dan komen wij graag met jou in contact. Er is op deze pagina nog ruimte voor advertenties of korte presentaties. Daarnaast staan we open voor Branded Content. Een hele pagina, volledig geoptimaliseerd voor vindbaarheid in Google, geheel over jouw bedrijf. Meer weten? Stuur een e-mail naar info@chantalmagazine.nl

Bij twijfel: Het Pasar Colour Festival maakt alles goed

Ben je nog steeds niet overtuigd dat een dagje naar de Huishoudbeurs deze vakantie voor jou het ideale uitstapje is, dan zal het Pasar Colour Festival je zeker over de streep trekken. De sfeer op deze eigentijdse Pasar Malam op het beursterrein is buitengewoon goed te noemen. Dat komt onder andere door de grootse artiesten die er optreden en na afloop signeren. Maar ook de vele typische Indonesische eettentjes zorgen voor een aangename sfeer en een heerlijke maaltijd. Het meest opvallende was de Vegan stand waar geheel vegan varianten van de traditionele Indonesische gerechten werden geserveerd.

De belangrijkste trend van 2020: Vegan!

Dat de Huishoudbeurs representatief is voor wat leeft in de Nederlandse maatschappij wisten we al maar de trend van 2020 kwam dit jaar uit een onverwachte hoek. Er waren veel stands aanwezig met vegan producten. Producten waarbij bij de productie dierlijke ingrediënten en dierlijk leed wordt gemeden. Zou het wellicht iets te maken kunnen hebben met de boeren protesten die de gevolgen van vleesconsumptie pijnlijk zichtbaar hebben gemaakt? Chantal Magazine zal hier binnenkort een heel thema nummer aan besteden want van standhouders op de huishoudbeurs hebben we vernomen dat er een aantal indrukwekkende veranderingen op het programma staan bij de belangrijkste supermarktketens welke vanaf week 13 geleidelijk worden ingevoerd, te beginnen in het Gelderse Nijmegen. Vergeet je niet in te schrijven voor de nieuwsbrief van Chantal Magazine wanneer je hierover meer wilt weten en als één van de eersten op de hoogte wilt zijn.

Vegan Producten

Het meest opvallende was de geheel veganistische Indonesische eettent op het Pasar Colours Festival van de Huishoudbeurs. Daarnaast was er in Hal 7 bij Food & Drinks haast een hele rij aan Veganistische stands te vinden. Van veganistische kaas, veganistisch broodbeleg, drankjes en zo meer. We hebben zelfs een veganistische vegan likeur gespot: Licor 43 Orochata. Bekend van het nogal zoete Licor 43 komen ze nu met een veganistische romige variant gebaseerd op amandelmelk. Deze nieuwe likeur viel bij de bezoekers erg goed in de smaak. Al moeten we eerlijkheidshalve bekennen dat veel bezoekers zich de diversiteit aan alcoholistische versnaperingen stuk voor stuk goed lieten smaken. Het 18-plus plein waar merken als Disaronno en The Famous Grouse de glaasjes bleven vullen. Behalve deze veganistische likeur waren het bevroren shotje en de door supermarkten gesponsorde stand met enkel Duitse witte wijnen het meest opvallende. 

Het meest lachwekkende onderdeel: Jumping Fitness

Alsof een hele dag slenteren over de Huishoudbeurs nog niet vermoeiend genoeg is was daar tevens Jumping Fitness. De effectieve trainingen op veilige trampolines dat men in groepsverband op individuele trampolines doet met uit de boxen harde muziek zodat de interval-cardiotraining een beetje vol te houden is. Het is intensief, maar met een lage impact en daardoor heel toegankelijk voor mensen met bijvoorbeeld knie- of rugproblemen. En dat hebben we gezien. Zonder enige gene klommen hordes bezoekers op de trampolines en lieten zich verleiden door een training en plein publique.

Data & openingstijden Huishoudbeurs 2020

De Huishoudbeurs vindt plaats van 22 februari tot en met 1 maart 2020.

DatumTijd
Zaterdag 22 februari11:00 – 18:00 uur
Zondag 23 februari11:00 – 18:00 uur
Maandag 24 februari11:00 – 18:00 uur
Dinsdag 25 februari11:00 – 18:00 uur
Woensdag 26 februari11:00 – 18:00 uur
Donderdag 27 februari11.00 – 22.00 uur
Vrijdag 28 februari11.00 – 22.00 uur
Zaterdag 29 februari11:00 – 18:00 uur
Zondag 1 maart11:00 – 18:00 uur

Let op! The Hang-out, waar het hoofdpodium zich bevindt, is dagelijks geopend vanaf 10:00.

Data & openingstijden overige events

Pasar Colours Festival

Vindt plaats tijdens de Huishoudbeurs van 22 februari tot en met 1 maart 2020 in hal 5.

DatumTijd
Zaterdag 22 februari11:00 – 19:00 uur
Zondag 23 februari11:00 – 19:00 uur
Maandag 24 februari11:00 – 19:00 uur
Dinsdag 25 februari11:00 – 19:00 uur
Woensdag 26 februari11:00 – 19:00 uur
Donderdag 27 februari11.00 – 22.00 uur
Vrijdag 28 februari11.00 – 22.00 uur
Zaterdag 29 februari11:00 – 19:00 uur
Zondag 1 maart11:00 – 18:00 uur

Negenmaandenbeurs

Vindt plaats van 26 februari tot en met 1 maart 2020 in RAI Amsterdam.

DatumTijd
Woensdag 26 februari11:00 – 18:00 uur
Donderdag 27 februari11.00 – 22.00 uur
Vrijdag 28 februari11.00 – 22.00 uur
Zaterdag 29 februari11:00 – 18:00 uur
Zondag 1 maart11:00 – 18:00 uur

Jouw bedrijf hier terugzien?

Jouw advertentie hier zien? Heb jij net als wij zelfbewuste vrouwen van 40 plus als doelgroep? Dan komen wij graag met jou in contact. Er is op deze pagina nog ruimte voor advertenties of korte presentaties. Daarnaast staan we open voor Branded Content. Een hele pagina, volledig geoptimaliseerd voor vindbaarheid in Google, geheel over jouw bedrijf. Meer weten? Stuur een e-mail naar info@chantalmagazine.nl

Samantha Steenwijk op de Huishoudbeurs 2020

Samantha Steenwijk was zaterdag 22 februari één van de hoofdacts in Hal 2 bij The Hangout op de Huishoudbeurs. Bij het grote publiek werd ze bekend door haar deelnames aan Bloed, Zweet & Tranen en The Voice of Holland. Ze zong bekende en minder bekende Hollandse hits waarmee ze het publiek goed los kreeg. Er werd flink gedanst en gezongen aan het eind van een lange dag vlak voordat we met z’n allen de reis naar huis weer maakten.

Conclusie? Wel of niet naar de Huishoudbeurs gaan?

Bij aanvang van dit artikel zeiden we dat Chantal Magazine op onderzoek zou gaan of je nu wel of niet naar de Huishoudbeurs zou moeten gaan deze voorjaarsvakantie of dat je maar beter gewoon carnaval kunt vieren in het Zuiden van het land. Eigenlijk is daar geen eenduidig antwoord op te geven. De beurs zit goed in elkaar met interessante onderdelen voor iedereen. De vooroordelen over mensen die alleen komen voor alle gratis goodies zijn zeker niet waar. Er is nauwelijks wat gratis te krijg op een klein hapje of een drankje na. Daar hoef je zeker niet voor te gaan. Ook was het veel minder druk dan verwacht. Het idee dat je de hele dag in de rij zou moeten staan en geen kant op zou kunnen is zeker sterk overtrokken. Het was prettig druk. Ben je een koopjes jager dan valt er zeker genoeg te halen omdat de meeste stands leuke beursaanbiedingen hebben. Over de naam valt veel te zeggen maar het verhaal gaat rond dat de eigenaresse van de Huishoudbeurs de vorige eigenaar heeft moeten beloven dat ze de naam nooit zal veranderen. Maar als het aan ons ligt wordt het herdoopt tot het Vrouwenvolksfeest of iets in die trend. De beurs richt zich op de massa en zeker niet op hogeropgeleide vrouwen met een bovenmodaal budget. De gemiddelde leeftijd zal  naar schatting rond de 45 liggen. Literatuur zul je er in de boekenstands niet vinden en ook de meer stijlevolle kledingmerken niet. Toch vonden wij het een zeer geslaagde dag. Juist vanwege de grote diversiteit en de balans tussen shoppen, eten, drinken, leuke workshops en verrassend goede entertainment.

Amsterdam barst van de bezienswaardigheden

Delen is fijn