fbpx

Waaorm je niet zonder uitvaartverzekering kunt

We denken er liever niet aan maar het overkomt ons uiteindelijk allemaal. We gaan dood en laten onze geliefden achter. En zelfs wanneer we het sober willen houden betekent dit dat er een hoop geregeld moet worden. Terwijl de nabestaanden eigenlijk wel wat anders aan het hoofd hebben. En dat is nu precies waarom we eigenlijk niet zonder uitvaartverzekering kunnen. Zodat zij op de steun kunnen rekenen van uitvaartverzorgers, professionals die er hun vak van hebben gemaakt om mensen in deze moeilijk periode te ondersteunen. Bovendien is een begrafenisondernemer beter dan jij en ik op de hoogte van de kosten van een uitvaart. De kosten van een begrafenis of een crematie en alles wat daarbij komt kijken.

Overlijden melden

Uitvaartkist doodkist - Chantal MagazineZodra je de dood van iemand constateert ben je verplicht het overlijden te melden. Meestal informeren we eerst de huisarts maar daarna is het zaak dat je het meldt bij de uitvaartverzekering van de overledene. Deze weet precies wat de vervolgstappen en de mogelijkheden zijn en wellicht heeft de overledene de uitvaartwensen vooraf geregeld. Je weet dan snel of er ook een wilsbeschikking is en wat het budget is dat ter beschikking staat voor het regelen van alle zaken rondom het overlijden. Ook kun je direct afspraken maken. Bijvoorbeeld over de wijze en de locatie van de opbaring. In een rouwkamer of thuis opbaren. Het opbaren en verzorgen van de overledene is een precaire zaak dat veelal door een medewerker van een mortuarium wordt gedaan zodat de gestorvene er mooi bijligt bij het tonen van de laatste eer.

Kiezen voor begraven of cremeren?

Kerkhof begrafenis - Chantal MagazineNog steeds wordt veel gekozen voor een begrafenis. Nabestaanden houden zo een plek om bij de overledene te zijn en hun verdriet ook letterlijk een plek te geven. Een begrafenis heeft vaak hogere kosten dan een crematie. Zo betaal je bij een begrafenis grafrechten. Deze kosten zijn per woonplaats en het soort begraafplaats verschillend. Zo zie je tegenwoordig steeds meer mensen kiezen voor een natuurbegraafplaats. Ook de grafsteen kan veel geld kosten. En wat dacht u van de kosten voor een kerkdienst of een mooie uitvaartdienst in een uitvaartcentrum zonder religieuze kleurbekenning? Met of zonder uitgebreide koffietafel. De rouwberichten, het condoleance register, het rouwbouket, de rouwstoetwagens. De keuzes zijn eindeloos en dat op een moment dat de nabestaanden veelal erg emotioneel zijn en snel iets over het hoofd zien.

Een uitvaart voor elk geloof en elke cultuur

Nu was het vroeger zo dat een uitvaartverzekering veelal gekoppeld was aan een vaste uitvaartondernemer. Waarbij het niet veel ingewikkelder was dan dat je de keus had tussen een Katholieke uitvaart, een Protestante uitvaart of een niet-religieuze uitvaart. Waarbij het merendeel van de mensen koos voor een begrafenis in plaats van een crematie. Tegenwoordig is de vraag naar cremeren flink toegenomen. Dat heeft er onder andere mee te maken dat er veel meer mensen op elkaar wonen en de hoeveelheid begraafplaatsen beperkt is. Daarnaast zien we ook meer Hindoestaanse, Boedhistische en Islamitische uitvaarten. Maar ook de Surinaamse uitvaart, de Chinese uitvaart, de Indonesische uitvaart of Molukse uitvaart. En zelfs de minder bekende religies en culturen vragen vaker om een geheel eigen uitvaart. Het is daarom zaak dat je een uitvaartverzekering hebt die je de gelegenheid biedt om een uitvaartondernemer te kiezen die daar het best bij past.

Regel je eigen uitvaart voordat het te laat is

In Chantal Magazine draait het om het leven van jou en mij. Van de vrouw van 40 plus die bewust in het leven staat en is gevormd door wat zij heeft meegemaakt. Daar hoort geboorte en dood ook bij. Daar komen we helaas niet onderuit. Een overlijden komt vaak onverwachts. Wie slim is regelt haar eigen uitvaart dan ook op tijd. Niet in de laatste plaats voor de nabestaanden. Hoe fijn is het als zij weten wat jouw wensen zijn en je voor hen regelt wie hen daarbij zal ondersteunen. Zo voorkom je onaangename verrassingen en laat je hen met een gerust hart achter.

Jouw bedrijf hier terugzien?

Jouw advertentie hier zien? Heb jij net als wij zelfbewuste vrouwen van 40 plus als doelgroep? Dan komen wij graag met jou in contact. Er is op deze pagina nog ruimte voor advertenties of korte presentaties. Daarnaast staan we open voor Branded Content. Een hele pagina, volledig geoptimaliseerd voor vindbaarheid in Google, geheel over jouw bedrijf. Meer weten? Stuur een e-mail naar info@chantalmagazine.nl

Delen is fijn