fbpx

BOEK: Ontwaken in de vijfde dimensie

Multidimensionale transformatie naar de vijfde dimensie

Deze keer ontvingen wij een wel heel bijzonder recensie-exemplaar op de redactie van Chantal Magazine. Een boek dat ons op een unieke manier de ogen opent voor een multidimensionele transformatie. Een transformatie naar de vijfde dimensie. Hoewel het begrip ‘vijfde dimensie’ niet bij iedereen bekend is, is het boek toch buitengewoon actueel. Juist nu corona ons dwingt anders naar onszelf en de wereld te kijken. Waar we in de derde dimensie nog vast zitten in oude patronen en denkwijzen, ontwaken we in de vijfde dimensie in een wereld vol liefde en mogelijkheden. Maureen laat ons zien dat iedereen die vijfde dimensie al eens heeft ervaren. Het zijn vaak de momenten waarop alles lijkt te kloppen. Voor sommigen is deze overgang naar deze nieuwe dimensie plotseling en heftig, maar voor de meesten van ons gaat de verandering geleidelijk.

Een wereld vol liefde en mogelijkheden

Het boek vraag van de lezer best een hoop. Het vraagt je na te denken over je taak hier op aarde. Over waarom er zoveel geweld en problemen zijn. Ook doet het aannames die voor de één goed aansluiten bij de eigen belevingswereld maar voor de ander wat wereldvreemd kunnen klinken. Zo wordt bijvoorbeeld gesteld dat het jouw taak is om hemel op aarde te scheppen en dat het boek je erbij gaat helpen. Hierbij zul je allereerst een nieuwe manier van denken over jezelf en de werkelijkheid ontdekken waarna je vervolgens proactief wordt en zult kiezen voor de nieuwe manier van zijn doordat jouw inzicht zich steeds verder verdiept. Ook spreekt de schrijfster over engelen en spirituele gidsen. Toch is het boek vanwege de grote meerwaarde op andere vlakken ook voor hen die moeite hebben met deze begrippen zeker van waarde en goed leesbaar.

Het hart toont de weg

Maureen stelt je al snel gerust. Wie in de vijfde dimensie wil zijn, kiest voor een bepaalde frequentie en maakt gebruik van de dingen die jou ter beschikking staan als je uit de hogere frequenties valt. De overgang naar de vijfde frequentie is dus niet voor eens en voor altijd. Je zult geregeld terugvallen in de derde dimensie. Maar als je er eenmaal geweest bent zul je ook gemakkelijker terugkeren naar de vijfde dimensie, aldus Maureen. Het is verleidelijk om hier een oordeel in te lezen. Dat mensen die meer en makkelijker in de vijfde dimensie verkeren beter ontwikkeld zijn. Het lastige met een boek als dit is dat het niet wetenschappelijk onderbouwd is maar dat het wel – begrijpelijkerwijs – uitgaat van absolute waardheden terwijl het boek het ook in zich heeft weerstand op te roepen bij die geproclameerde waarheden. Dat maakt het tevens extra interessant. Het dwingt je zo namelijk ook na te denken over jouw eigen waarheid.

Maar wat is die vijfde dimensie nou?

Het boek bevat de sleutels die toegang geven tot je geboorterecht, tot inzicht in jouw werkelijkheid en waarmee je leert hoe je medeschepper kunt worden van een nieuwe versie van de hemel op aarde. Juist nu is het boek een pareltje voor wie in deze tijd waarin de coronacrisis ons dwingt om anders naar onszelf en de wereld om ons heen te kijken. Het is een wegwijzer die, wanneer je hem begint te volgen, onherroepelijk tot verandering zal leiden. Daar staat tegenover dat veel van de handvatten die ons lezers worden aangereikt slechts lichtjes worden aangeraakt. Maureen J. St. Germain gaat niet heel erg de diepte in bij haar omschrijvingen. Maar het nodigt wel degelijk uit om die verdieping zelf op te zoeken. Soms ook met de directe verwijzing naar één van de betere boeken over het onderwerp. De opbouw van het boek is blijkbaar een bewuste keus want achterin het boek is een vrij uitgebreid katern met bronnen opgenomen. Een aantal ervan vind je onderaan deze recensie terug.

Inzicht in jouw werkelijkheid

In Ontwaken in 5D van Maureen St. Germain helpt zij je de weg door de eerste, tweede, derde en vierde dimensie te vinden om uiteindelijk toegang te krijgen tot 5D. Daarmee krijg je een instrument in handen waarmee je uit oude rollen en patronen kunt stappen. In ons leven worden we geconfronteerd met steeds dezelfde oude pijn die maar moeilijk te helen is. Het lijkt soms wel een film die steeds opnieuw wordt afgespeeld. In de vijfde dimensie is het mogelijk deze stop te zetten.  

Boek vol oefeningen en meditaties

Het boek bevat vele oefeningen voor energetische bescherming en speciale meditaties die je bij je hogere zelf brengen. Maar het leert je ook zien hoe je door het gebruik van het juiste taalgebruik verbinding maakt met de hogere frequentie. Dat je door woorden te gebruiken die hard en gemeen zijn een energieveld aantrekt dat hard en gemeen is maar ook andersom. Verlang je naar meer liefde en geborgenheid dan zijn het de worden die daarbij horen die dat aantrekken. Tevens wordt er achterin het boek verwezen naar de gratis meditaties van Maureen St. Germain. 

 

Instrumenten voor 5D

In hoofdstuk 4 gaat de schrijfster uitgebreid in op de instrumenten die je kunnen helpen ontwaken in 5D. Ook wijst ze je op de aanwijzingen die je krijgt waar je vanaf kunt leiden dat je er bent. Zo staan er in het boek diverse mooi uitgewerkte meditaties die je niet alleen voor jezelf kunt gebruiken maar ook bij je klanten wanneer je bijvoorbeeld coach bent. Een ander voorbeeld is het vergroten van het inzicht in de heilige geometrie. De bestudering van wiskundige verhoudingen, harmonie en proporties die je in de hele kosmos terug vindt. Denk aan muziek, licht en vormen. Als je deze goddelijke uitdrukking in de heilige verhouding gaat herkennen, open en activeer je codes in jezelf waardoor je toegang krijgt tot goddelijke wijsheid. Een buitengewoon interessant onderwerp waar nog veel meer over te zeggen valt. Maar ook hier geldt, we kennen het allemaal. Al was het maar dat het onze gevoelsmatige beoordeling van het werk van een fotograaf bepaalt. Zo is al eeuwenlang bekend dat wij mensen afbeeldingen, maar ook de opmaak van tekstpagina’s, mooier en prettiger vinden wanneer hier de gulden snede op is toegepast. Een verhouding lengte / breedte die zo diep in ons DN verankerd zit dat het als heilig kan worden beschouwd.

Samenvattend: Een transformatieversneller

Wanneer je het boek in één woord zou moeten samenvatten is ‘Transformatieversneller’ en mogelijke optie. Dit fascinerende boek beoogt een methode te zijn om je weg te vinden door de verschillenden dimensies en toegang te krijgen tot 5D. Maureen St. Germain doet dit onder andere met inspirerende verhalen van haar studenten over 5D-ervaringen, bijzondere informatie van haar spirituele gidsen en oefeningen en meditaties om je energie te beschermen. Speciale aandacht gaat uit naar het openen van het achtste chakra, waarmee je toegang krijgt tot hogere frequenties en de meerwaarde die je de wereld te bieden hebt als je eenmaal bent ontwaakt in 5D. Het boek steekt daarentegen in op een heel specifieke doelgroep. Of het bij je past zal grotendeels afhangen van de hoeveelheid spirituele ontwikkeling die je al hebt ondergaan. Voor de één zal het boek daarom nog erg ver verwijderd zijn van de eigen realiteit, een tweede groep zal er vooral veel herkenning in vinden terwijl het voor de derde groep een mooie wegwijzer naar verdere groei zal zijn. Voor ieder van hen geldt de boodschap van hoofdstuk 8: Vind je eigen dimensie. Wanneer je de bereidheid hebt te veranderen zal het boek je zeker opweg helpen.

Een van de belangrijkste kenmerken van de vijfde dimensie is de geweldige energie van zorgen voor anderen en jezelf. Ook dit kun je leren en overnemen. Waarom niet? Het verbetert je leven en je weet zeker dat je in ieder geval één ander persoon helpt. Denk eens aan alle veranderingen die zich in de wereld zullen voordoen als mensen bij iedere uitwisseling het welzijn van de ander voor ogen zouden hebben.

Bestel Ontwaken in 5D 

Spreekt het onderwerp je aan? Heeft onze onafhankelijke boekrecensie je geraakt en wil je het zelf lezen? Bestel het boek dan hier. Chantal Magazine krijgt zo een kleine vergoeding waardoor we het magazine gratis kunnen houden terwijl jij niet meer dan anders betaalt.

Over Uitgeverij AnkhHermes

Uitgeverij AnkhHermes is de grootste uitgeverij op het gebied van persoonlijke groei, gezondheid, bewustwording, spiritualiteit, complementaire geneeswijzen en nieuwe wetenschap. Je vindt bij hen non-fictietitels over uiteenlopende onderwerpen zoals zelfhelende vermogens, rouwverwerking, alternatieve geneeswijzen, oosterse spiritualiteit, affirmaties, luciditeit, hooggevoeligheid,  gnostiek,  reïncarnatie, milieuziektes en milieuaandoeningen, Een Cursus in Wonderen, de I Tjing, astrologie en psychologie. De boeken van AnkhHermes bieden lezers (h)erkenning, zijn eye-openers en bieden ondersteuning bij persoonlijke en spirituele groei. Ze voeden het zelfhelende vermogen met informatie die verrast, op scherp zet of troost biedt. Al sinds begin jaren zeventig is AnkhHermes – toen nog Ankh-Hermes – een toonaangevend uitgeefhuis van grote namen als Hannah Cuppen, Willem Glaudemans, Louise Hay, Lynne McTaggart, Thomas Moore, Hans Stolp, Eckhart Tolle, Alan Watts en Marianne Williamson.

Ben je spiritueel aan het ontwaken?

Iris Boonstra vertelt je meer over spiritueel ontwaken in haar artikel. Ze neemt je mee op weg en deelt haar ervaringen en die van haar klanten met je. Onder de naam Spirituele Transformatie Academie biedt ze zowel beginners als gevorderden diverse workshops, trainingen en opleidingen aan die ook erg mooi aansluiten bij het boek Ontwaken in 5D.

Schilderen met hart en ziel

In de cursus Schilderen met hart en ziel laat Iris Boonstra zien dat iedereen moeiteloos kan leren schilderen. Met behulp van meditaties leidt ze je door de vele hindernissen die je als beginnend schilder tegen kunt komen waardoor je het – ondanks eerdere pogingen – deze keer niet zult opgeven. Ook de theorie ontbreekt in deze cursus niet. Het dan ook zeker niet verward worden met een cursus intuitief schilderen. 

Delen is fijn